Verminderd energieverlies en lagere onderhoudskosten

klik voor vergroten

Het online portaal zorgt voor continue monitoring van het PV(T)-systeem, waardoor problemen tijdig worden gesignaleerd of zelfs worden voorkomen. Dat geeft overzicht en zekerheid. Bij foutmeldingen accuraat en gericht onderzoek doen op afstand reduceert energieverlies (door stilstaan elektrisch of thermisch gedeelte) en onderhoudskosten (installateur weet exact waar de storing zich bevindt). Het monitoren is de kracht achter het VolThera-systeem. Op elk moment kan de gebruiker de prestaties zien van elk afzonderlijke  paneel.  Het portaal geeft nauwkeurig inzicht in zowel de elektrische- als de thermische prestaties. 

Het schema geeft een voorbeeld van de thermische monitoring. De grafiek geeft het opwarmen van tapwater weer op een zomerdag. De groene lijn geeft het thermische vermogen weer dat alle VolThera-panelen samen leveren aan de warmtepomp, dit is ongeveer 4-5 kW. De blauwe en rode lijnen geven de temperatuur weer waarmee het water-glycol-mengsel de VolThera-panelen in- en uitstroomt. In dit geval gaat de vloeistof met zo’n 8-10°C de panelen in en komt er ongeveer 5 graden warmer uit.

AliusEnergy investeert in de wereld van morgen

 • Direct naar AliusEnergy: Meer info over onze werkwijze, visie en ons team

  Klik hier
 • Direct naar AliusSolar: Meer info over onze totaaloplossingen op PV gebied.

  Klik hier
 • Direct naar AliusSolar+: Meer info over SolarEdge

  Klik hier
 • Direct naar AliusClimate: Meer info over onze totaaloplossingen op klimaat gebied

  Klik hier
Maak hier uw keuze voor meer informatie over onze dienstverleningen:

AliusEnergy - algemene informatie AliusEnergy - totaaloplossingen voor PV installateurs AliusEnergy - SolarEdge distributie, service en advies AliusEnergy - totaaloplossingen op klimaat gebied