Alles eruit halen wat erin zit met PVT-panelen

In een markt waar legio aan duurzame energie-oplossingen zijn voor de klant is het belangrijk uzelf te onderscheiden. Steeds meer mensen willen hun huis verduurzamen en willen verder met minder gas. Bent u op zoek naar een PVT-panelen leverancier of wilt u meer weten over deze fotovoltaïsche-thermische panelen? AliusEnergy is actief in de PV markt en gespecialiseerd op het gebied van productontwikkeling en engineering. AliusEnergy introduceert VolThera PVT-panelen, waarmee u maximaal rendement uit de zon haalt.  

Twee-in-één-oplossing

Met een VolThera PVT-systeem wordt de zonne-energie die op het dak valt niet alleen omgezet in elektriciteit, maar er wordt ook warm water mee gemaakt. Het dak krijgt nu dus een dubbelfunctie en er kan zowel op de elektriciteits- als op de gasrekening bespaard worden. In combinatie met een warmtepomp zorgt dit systeem zelfs ’s nachts en op bewolkte dagen voor verwarming en warm tapwater. Bovendien hebben VolThera-panelen hetzelfde uiterlijk als normale PV-panelen en is op het dak dus geen verschil te zien. Meer informatie over de toepassingsmogelijkheden vindt u hier.

Slim PVT-systeem

De hybride PVT-collector VolThera is uniek dankzij de combinatie van slimme technieken. Het DMEGC zonnepaneel is uitgevoerd met een collector voor het verwarmen van water. Deze collector is gemaakt van polypropyleen, wat licht van gewicht is, bacteriewerend en bestand tegen o.a. corrosie, ammoniak, chloren en UV-straling en bovendien volledig recyclebaar is.

Aangezien de elektriciteits- en warmtevraag over het algemeen niet overeen komen, is het mogelijk om naast een aantal VolThera-panelen extra PV-panelen te installeren om aan de elektriciteitsvraag te voldoen. Doordat elk paneel een geïntegreerde SolarEdge optimizer heeft, kunnen de VolThera- en PV-panelen in dezelfde string geschakeld worden en zal elk paneel maximaal presteren.

Makkelijk te installeren PVT-zonnepanelen

Doordat de collector gemonteerd wordt achter een standaard PV-paneel, verandert er op E-gebied niks aan de manier van installeren. De afmetingen van het paneel veranderen niet, waardoor het normale montagesysteem toegepast kan worden. De PVT-panelen zijn hierdoor ook in lijn met ons eigen montagesysteem AElex, voor het plaatsen van zonnepanelen op schuine daken, en AEsthetica voor wie zonnepanelen wil laten inbouwen in zijn dak. De collectoren zijn uitgevoerd met push-fit koppelingen en worden per twee gekoppeld met flexibele RVS slangen. De sets worden vervolgens met meerlagenbuis aangesloten op een verdeelblok dat zowel op het dak als in de woning geplaatst kan worden.

Monitoring elektrisch en thermisch

Door twee sensoren in het leidingwerk van het VolThera-systeem te plaatsen, kan het thermische deel gemonitord worden. Deze twee sensoren meten continu de temperatuur en het debiet in het VolThera-circuit. In het online portaal van SolarEdge kan dan zowel de elektrische als de thermische opbrengst in de gaten gehouden worden.

De voordelen:

 • Zowel stroom als warmte uit één paneel
 • Geïntegreerde moduleoptimalisatie maakt elke configuratie mogelijk
 • Eén omvormer voor zowel PV- als PVT-panelen
 • Maximale veiligheid door uitschakelen bij lekkage
 • Installatiegemak door gebruik van standaard PV-panelen
 • Esthetisch design en hoogwaardige materialen
 • Effectief gebruik van dakoppervlak
 • VolThera panelen vervangen de buitenunit of grondbron benodigd voor een warmtepomp
 • Eén portaal voor inzicht in opbrengsten (zowel elektrisch als thermisch)

 

Bezoek onze VolThera Plug & Play informatiebijeenkomst

AliusEnergy investeert in de wereld van morgen

 • Direct naar AliusEnergy: Meer info over onze werkwijze, visie en ons team

  Klik hier
 • Direct naar AliusSolar: Meer info over onze totaaloplossingen op PV gebied.

  Klik hier
 • Direct naar AliusSolar+: Meer info over SolarEdge

  Klik hier
 • Direct naar AliusClimate: Meer info over onze totaaloplossingen op klimaat gebied

  Klik hier
Maak hier uw keuze voor meer informatie over onze dienstverleningen:

AliusEnergy - algemene informatie AliusEnergy - totaaloplossingen voor PV installateurs AliusEnergy - SolarEdge distributie, service en advies AliusEnergy - totaaloplossingen op klimaat gebied