Kiezen voor PVT-panelen

Het aantal duurzame energie-oplossingen is legio. Bent u op zoek naar een PVT-panelen leverancier of wilt u meer weten over deze fotovoltaïsche-thermische panelen? AliusSolar is gespecialiseerd in het ontwikkelen en optimaliseren van energiedaken. Met de introductie van haar PVT-paneel VolThera is de keuze voor hybride zonnepanelen sneller gemaakt.

Duurzame energieoplossing

PVT-panelen integreren de functie van een zonnecollector om warm water te produceren met die van een zonnepaneel. Naast elektriciteit wekt het systeem dus ook warmte op. Dankzij de flexibiliteit van de VolThera kan deze voor diverse toepassingen als warmtebron worden ingezet. Denk aan voorverwarmen van tapwater, maar ook ideaal voor het verwarmen van zwembaden of opslag in de aarde. Het materiaal is licht van gewicht, bacteriewerend en is bestand tegen o.a. corrosie, ammoniak, chloren, zouten en zuren. Meer informatie over de toepassingsmogelijkheden vindt u hier.

Slim PVT-systeem

De hybride PVT-collector VolThera is een uniek PVT systeem dankzij de combinatie van slimme technieken. Het JA Solar zonnepaneel is uitgevoerd met een collector voor het verwarmen van water. Zowel het opwekken van elektriciteit als warmte gebeurt met slechts één paneel. De PVT-panelen kunnen eenvoudig geschakeld worden dankzij de geïntegreerde module-optimalisatietechniek van SolarEdge. Op deze manier kunnen zowel de PV-panelen als de VolThera door elkaar heen geïnstalleerd worden op hetzelfde dakvlak. Ruimtebeperking op het dak is dus geen probleem meer. U kunt als installateur altijd maatwerk leveren en precies engineeren naar de behoefte van de klant, waarin de vraag naar warmte en elektriciteit per definitie ongelijk is.

Makkelijk te installeren PVT-zonnepanelen

Door gebruik te maken van de techniek om in elk paneel optimizers te integreren, wordt met de introductie van het PVT-paneel VolThera het plaatsen van een dergelijk systeem stukken eenvoudiger. Daar waar voorheen de PVT-zonnepanelen een aparte omvormer nodig hadden, is nu één omvormer nodig die zowel de PV- als de PVT-panelen in dezelfde string kan schakelen. Samen met het behoud van paneelafmetingen, een stuk installatiegemak dus voor de installateur.

Beter rendement PVT-panelen

Elk VolThera-paneel behaalt een optimaal rendement door de geïntegreerde SolarEdge-optimizers. Daarnaast zorgen minder componenten en installatiegemak voor een beduidend lagere kostprijs van het systeem en levert het systeem belangrijke besparingen op: niet alleen vermindert het elektriciteitsverbruik, ook het gasverbruik daalt aanzienlijk dankzij de koppeling met de zonneboiler, het zwembad of een warmtepomp. Ons online portaal zorgt daarbij voor continue monitoring van het systeem, waardoor problemen tijdig worden gesignaleerd of zelfs worden voorkomen. Download hier de folder voor de technische specificaties van de VolThera.

De voordelen:

 • Maximaal elektrisch en thermisch rendement uit élk paneel
 • Geïntegreerde module optimalisatie maakt elke configuratie mogelijk
 • Installatie- en keuzegemak
 • Eén omvormer voor verschillende panelen
 • Esthetisch design en hoogwaardige materialen
 • Effectief gebruik van dakoppervlak
 • Maximale veiligheid door uitschakelen bij lekkage
 • Lagere investeringskosten en uitgebreide fabrieksgaranties
 • Ook geschikt voor koelen van gebouwen en vloeren
 • Eén portaal voor inzicht in opbrengsten (zowel PV als thermisch)

 

Volg onze VolThera introductietraining

AliusEnergy investeert in de wereld van morgen

 • Direct naar AliusEnergy: Meer info over onze werkwijze, visie en ons team

  Klik hier
 • Direct naar AliusSolar: Meer info over onze totaaloplossingen op PV gebied.

  Klik hier
 • Direct naar AliusSolar+: Meer info over SolarEdge en JA Solar embedded

  Klik hier
 • Direct naar AliusClimate: Meer info over onze totaaloplossingen op klimaat gebied

  Klik hier
Maak hier uw keuze voor meer informatie over onze dienstverleningen:

AliusEnergy - algemene informatie AliusEnergy - totaaloplossingen voor PV installateurs AliusEnergy - SolarEdge distributie, service en advies AliusEnergy - totaaloplossingen op klimaat gebied