Alle SolarEdge omvormers kunnen heel gemakkelijk via internet aangesloten worden op de zogenaamde ‘monitoring portal’ door middel van een ethernetverbinding en de bijgeleverde software.

Het systeem omvat de slimme techniek in de optimizers en de internetverbinding van de omvormer. Dit stelt de eindgebruiker met de simpele software van SolarEdge voor de monitoring portal in staat om de actuele prestaties van het PV systeem altijd in te zien via de laptop, smartphone of tablet. En omdat er achter elk zonnepaneel een optimizer zit, is het zelfs mogelijk om met de SolarEdge monitoring portal de actuele prestaties per paneel in te zien! Dat is transparant! 

Bovendien geeft de SolarEdge monitoring software de installateur de mogelijkheid om op afstand service te verlenen, indien nodig. Via de SolarEdge monitoring portal kunnen problemen opgespoord worden en eventueel direct verholpen worden. Mocht het toch nodig zijn om op locatie een component te vervangen, weet je als installateur direct waar je moet zijn en wat er moet gebeuren. Dat bespaart tijd en dus geld voor de eindklant!

lik hier voor een demo account in het monitoringportaal

Klik hier voor publieke sites uit het monitoringportaal

En zie hieronder de demo video voor een residentiële installatie


AliusEnergy investeert in de wereld van morgen

 • Direct naar AliusEnergy: Meer info over onze werkwijze, visie en ons team

  Klik hier
 • Direct naar AliusSolar: Meer info over onze totaaloplossingen op PV gebied.

  Klik hier
 • Direct naar AliusSolar+: Meer info over SolarEdge

  Klik hier
 • Direct naar AliusClimate: Meer info over onze totaaloplossingen op klimaat gebied

  Klik hier
Maak hier uw keuze voor meer informatie over onze dienstverleningen:

AliusEnergy - algemene informatie AliusEnergy - totaaloplossingen voor PV installateurs AliusEnergy - SolarEdge distributie, service en advies AliusEnergy - totaaloplossingen op klimaat gebied