SolarEdge beschikt over een groot aantal extra accessoires waarmee u nog meer uit uw SolarEdge PV systeem kunt halen. Een traditioneel systeem kunt u alsnog optimaliseren met de SolarEdge techniek. Zo kunt u een draadloze verbinding tot stand brengen tussen de omvormer en het internet (wanneer een bekabelde verbinding niet mogelijk is).

Hieronder geven we een overzicht van de SolarEdge accessoires:

Draadloze communicatie:

Wifi: de SolarEdge wifi module stelt u in de staat de SolarEdge omvormer aan het internet te koppelen middels een draadloze wifi verbinding. 

Zigbee: met de SolarEdge ZIGBEE module kunt u ook de SolarEdge omvormer draadloos verbinden met het internet. Het ZIgbee protocol is door Solaredge ontwikkeld en geeft een meer robuuste oplossing dan de Wifi oplossing.

SolarEdge Smart Energy Management (SEM)

Smart Energy Management: de Smart Energy Management oplossing van SolarEdge is een energiebeheersysteem die het mogelijk maakt om PV systemen te installeren die groter zijn dan de maximum capaciteit van een aansluiting. Op die manier kan men een groter gedeelte van de energierekening compenseren en zal het SEM systeem tijdig ingrijpen zodat men nooit meer gaat terugleveren dan de hoofdaansluiting aan kan. Dit is zeer interessant voor gebruikers met een 3x80A hoofdaansluiting (max. voor salderen) die veel energieverbruiken en veel gelijktijdigheid hebben / veel energie op locatie houden. Door het inzetten van SEM is het niet nodig de hoofdaansluiting te verzwaren waarmee men mag blijven salderen. 

SolarEdge Control & Communication Gateway en sensoren

SolarEdge CCG: de SolarEdge Control and Communication Gateway is een slimme module waarmee onder andere analoge sensoren gekoppeld kunnen worden aan een bestaand SolarEdge PV systeem en waarmee deze gegevens ook zichtbaar gemaakt kunnen worden binnen het monitoring portaal. Ook andere solar loggers (non-SolarEdge) kunnen hierop aangesloten worden. Daarnaast is de SolarEdge CCG ook geschikt om "slimme meters" of PowerReducers te koppelen aan het systeem. 

Sensoren: SolarEdge beschikt over een aantal klimaatsensoren die middels de CCG toegevoegd kunnen worden aan het monitoringportaal. De sensoren bestaan uit een zon instralings sensor, een sensor die de omgevingstemperatuur meet, een sensor voor de paneeltemperatuur en een windsnelheids sensor. Hiermee verkrijgt u maximaal inzicht in de prestaties van het SolarEdge systeem.

SolarEdge Retrofit oplossing

Indien een PV systeem met een traditionele stringomvormer niet naar behoren presteert omdat deze bijvoorbeeld veel last heeft van schaduwval, biedt SolarEdge de mogelijkheid om ook op dit systeem de SolarEdge techniek met alle bijkomende voordelen toe te passen, met behoud van de originele omvormer. De panelen worden voorzien van de P350i (Independant Optimizer) en de SolarEdge Safety & Monitoring Unit (SMI)

SolarEdge SMI: De SolarEdge Safety & Monitoring Unit is een stukje hardware dat toegepast wordt wanneer eigenaren van een traditioneel PV systeem toch de de voordelen van SolarEdge willen ervaring. Nadat de panelen zijn voorzien van de speciale P350i optimizers, wordt de string aangesloten op de SolarEdge SMI en deze vervolgens weer met de traditionele omvormer. De SMI zorgt ervoor dat er op module niveau gemonitord kan worden en voor de SolarEdge veiligheidsoplossing van 1 Volt veiligheidsspanning per paneel zodat er tijdens installtei en onderhoud op een veilige manier gewerkt kan worden. De SolarEdge Safety & Monitoring Unit is verkrijgbaar in de 35A en 180A uitvoering.

SolarEdge Key: In een bestaand PV systeem met een traditionele stringomvormer de onderlinge afhankelijkheid van de modules elimineren maar geen behoefte aan de monitoring op module niveau of de SolarEdge veiligheid? Dan is het niet nodig om de SolarEdge SMI aan te schaffen. Met de SolarEdge Key geeft u éénmalig een signaal af aan de independent P350i optimizers, zodat deze uit de veiligheidsmodus van 1 volt gaan en ook met een traditionele stringomvormer kunnen functioneren.

SolarEdge Firefighter Gateway

De SolarEdge Firefighter Gateway toont de actuele DC spanning van het PV systeem en kan het gehele PV systeem platleggen met één noodknop. Handig voor de brandweer en wellicht het verschil tussen wel en niet blussen.

AliusEnergy investeert in de wereld van morgen

 • Direct naar AliusEnergy: Meer info over onze werkwijze, visie en ons team

  Klik hier
 • Direct naar AliusSolar: Meer info over onze totaaloplossingen op PV gebied.

  Klik hier
 • Direct naar AliusSolar+: Meer info over SolarEdge

  Klik hier
 • Direct naar AliusClimate: Meer info over onze totaaloplossingen op klimaat gebied

  Klik hier
Maak hier uw keuze voor meer informatie over onze dienstverleningen:

AliusEnergy - algemene informatie AliusEnergy - totaaloplossingen voor PV installateurs AliusEnergy - SolarEdge distributie, service en advies AliusEnergy - totaaloplossingen op klimaat gebied