Inlegsysteem voor het monteren van zonnepanelen op schuin dak

AliusSolar introduceert een nieuw inlegsysteem voor het plaatsen van zonnepanelen op schuine daken, AElex. AElex verenigt montagegemak met betere bescherming van de panelen en beperkt onderhoudsuren tot een minimum. 

De voordelen van dit montagesysteem:

 • Inlegsysteem
 • Strakke uitstraling
 • Snelle en vakkundige montage
 • Voorkomt schade aan panelen
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Optimale support

 

Betrouwbare installatietechniek

AElex is een inlegsysteem waarbij een kruisframe van aluminum profielen aan het constructieve deel van het dak wordt bevestigd door middel van schroefhaken. Hiermee ontstaat een sterke en betrouwbare constructie. De profielen worden met een ankerplaat vastgeschroefd op de tengels, waardoor kwaliteit van dakpannen of dakconstructie geen invloed heeft op de bestendigheid van het systeem

Vakkundige montage zonnepanelen schuin dak

Het systeem is ontworpen met het oog op snelle en vakkundige montage, waardoor montagetijd en installatiekosten naar beneden gaan. Alle onderdelen zijn gebruiksvriendelijk en snel te verwerken. Het aantal benodigde dakhaken berekenen wij nauwkeurig, rekening houdend met de dakhelling, oriëntatie en windbelasting. Daarbij zijn de dakhaken op twee manieren verstelbaar, waardoor op maat slijpen van pannen tot een minimum beperkt wordt. Zodra de profielen gemonteerd zijn, is gereedschap niet meer nodig. De panelen worden dan gemakkelijk en snel in het frame gelegd. Doordat panelen sneller kunnen worden vervangen, worden ook onderhoudsuren tot een minimum beperkt. 

Optimale bescherming zonnepanelen op schuin dak

Alle componenten van AElex bestaan uit hoogwaardige materialen. De panelen worden niet met klemmen vastgezet, maar in de profielen gelegd, waardoor ze vrij kunnen bewegen. Uitzetten en krimpen als gevolg van temperatuurschommelingen kan dus zonder problemen en levert geen beschadiging op aan de zonnepanelen. Dankzij de verankerde dakhaken wordt het risico op schade door extreme windbelasting beperkt. Hiermee ontstaat een optimale bescherming van het systeem tegen alle weersomstandigheden.            

Strakke afwerking

Hoogwaardige materialen én detailafwerking zijn kenmerkend voor AElex. De speciaal gevormde inlegprofielen en kunststof eindkapjes geven het systeem een strakke uitstraling. De panelen liggen mooi tegen elkaar aan en er zijn geen storende elementen, zoals uitstekende montagerails. Daarbij is het profiel aan de dakrand extra afgewerkt, wat zorgt voor een esthetisch geheel. Zie ook de afbeelding onder aan deze pagina.

Slimme oplossing voor zonnepanelen schuin dak

AElex biedt een oplossing voor elk type schuin dak en staat garant voor een lange levensduur van het systeem. Wij leveren AElex op maat bij u aan. Onze montagesets zijn voorzien van legplan, daklastberekening en montagehandleiding. U hoeft het systeem enkel nog te monteren. Ons serviceteam staat 24/7 voor u klaar en helpt u direct verder bij vragen of onduidelijkheden.

Hulp nodig bij de eerste installatie van het systeem? Geen probleem, onze experts geven ook training op locatie. Zo monteert u AElex meteen snel en vakkundig.

P16197 ALI datablad AElex_PRINT.pdf

Installatie

Klik hieronder op de PDF voor de montagehandleiding voor montage op een pannendak. 

Montagehandleiding AElex pannendak revisie 1.0.pdf

AliusEnergy investeert in de wereld van morgen

 • Direct naar AliusEnergy: Meer info over onze werkwijze, visie en ons team

  Klik hier
 • Direct naar AliusSolar: Meer info over onze totaaloplossingen op PV gebied.

  Klik hier
 • Direct naar AliusSolar+: Meer info over SolarEdge

  Klik hier
 • Direct naar AliusClimate: Meer info over onze totaaloplossingen op klimaat gebied

  Klik hier
Maak hier uw keuze voor meer informatie over onze dienstverleningen:

AliusEnergy - algemene informatie AliusEnergy - totaaloplossingen voor PV installateurs AliusEnergy - SolarEdge distributie, service en advies AliusEnergy - totaaloplossingen op klimaat gebied