Kruisframe op golfplatendak

Ook voor een PV installatie op een golfplaten dak, maken wij gebruik van ons eigen AElex montagemateriaal. Net als bij een dak met dakpannen, maken we hier een kruisframe met aluminium profielen waarin de panelen komen te liggen. In plaats van dakhaken, wordt er bij het golfplatendak gebruik maakt van stokschroeven om het systeem te bevestigen. 

De opbouw van dit syteem is als volgt: Er worden stokschroeven door de golfplaten in de gordingen gedraaid. Waar nodig worden de bestaande golfplaatbouten vervangen door stokschroeven. Op de stokschoeven worden z-adapters bevestigd welke allemaal naar dezelfde kant gericht gemonteerd worden. Op de Z-adapters worden de verticale basisprofielen (BP) gemonteerd. Deze worden met behulp van een slotbout aan de Z-adapters bevestigd. Op de verticale profielen worden op de juiste tussenafstand proficlicks bevestigd. Zodra deze zijn gemonteerd, kunnen de horizontale inlegprofielen (IP) worden bevestigd. Hierna kunnen de panelen worden geplaatst.


Installatie

Klik hier voor de montagehandleiding van het montagesysteem voor een golfplatendak.

 

AliusEnergy investeert in de wereld van morgen

 • Direct naar AliusEnergy: Meer info over onze werkwijze, visie en ons team

  Klik hier
 • Direct naar AliusSolar: Meer info over onze totaaloplossingen op PV gebied.

  Klik hier
 • Direct naar AliusSolar+: Meer info over SolarEdge

  Klik hier
 • Direct naar AliusClimate: Meer info over onze totaaloplossingen op klimaat gebied

  Klik hier
Maak hier uw keuze voor meer informatie over onze dienstverleningen:

AliusEnergy - algemene informatie AliusEnergy - totaaloplossingen voor PV installateurs AliusEnergy - SolarEdge distributie, service en advies AliusEnergy - totaaloplossingen op klimaat gebied