• 28 februari 2019

  MAASDIJK – Solar Construct Nederland neemt een belang in AElex montage systemen en zal haar productassortiment met het AElex inlegsysteem verbreden. Het verenigen van de belangen van Solar Construct Nederland en AliusEnergy resulteert in  een win-win situatie, waarbij het doel is om de markt van inlegsystemen gezamenlijk verder te ontwikkelen.

  AliusEnergy heeft AElex in 2015 op de markt gebracht. Inmiddels zijn er duizenden panelen geplaatst door vol enthousiaste installateurs. De installateurs zijn vooral te spreken over de uitstraling, de snelheid en het gemak van installeren voor zowel particuliere als commerciële installaties. “We hebben inmiddels een flink aantal tevreden klanten. Via de samenwerking met Solar Construct Nederland zullen we het systeem verder doorontwikkelen en voor versnelling zorgen om het AElex systeem breder op de markt te kunnen positioneren”, aldus Niels Kleer, commercieel directeur bij AliusEnergy.

  Solar Construct Nederland heeft in 2018 de strategie uitgestippeld richting een totaalaanbieder van montagesystemen (zie Marktgids zonne-energie 2018). “Daarbij kunnen wij als fabrikant zelf systemen ontwikkelen, maar een goede samenwerking met een mooi systeem als basis, is voor ons een prima optie”, aldus Dingeman Ottevanger, directeur en mede-eigenaar bij SolarConstruct Nederland. “Wij zullen uiteraard een stuk ontwikkeling op ons nemen, zodat we er ook een Solar Construct Nederland twist aan geven en we zullen een rol spelen in de productie van het systeem”.

  Beide heren zien de samenwerking met vertrouwen tegemoet. “De komende periode zullen we gebruiken om de operationele processen op elkaar af te stemmen en zullen we de eerste (gezamenlijke) verkopen optimaal begeleiden, zodat we van deze samenwerking een mooi succes gaan maken, aldus Kleer en Ottevanger ééndrachtig.

AliusEnergy investeert in de wereld van morgen

 • Direct naar AliusEnergy: Meer info over onze werkwijze, visie en ons team

  Klik hier
 • Direct naar AliusSolar: Meer info over onze totaaloplossingen op PV gebied.

  Klik hier
 • Direct naar AliusSolar+: Meer info over SolarEdge

  Klik hier
 • Direct naar AliusClimate: Meer info over onze totaaloplossingen op klimaat gebied

  Klik hier
Maak hier uw keuze voor meer informatie over onze dienstverleningen:

AliusEnergy - algemene informatie AliusEnergy - totaaloplossingen voor PV installateurs AliusEnergy - SolarEdge distributie, service en advies AliusEnergy - totaaloplossingen op klimaat gebied