• 14 augustus 2018

  De opstellers van het Klimaatakkoord adviseren aan het kabinet dat de ISDE regeling moet worden voortgezet. ISDE-subsidie is er voor onder andere warmtepompen en zonneboilers. Deze regeling stimuleert duurzame warmte productie. Normaal gesproken zou de ISE-regeling aflopen op 2020. De reden van dit advies heeft te maken met de noodzaak om uit te voeren maatregelen betaalbaar te houden. Het is de bedoeling dat bouwbedrijven, warmteleveranciers en installateurs tot 2030 kostendalingen realiseren van 15 tot 50 procent. Voor particulieren is het een drempel om grote investeringen te doen voor duurzame apparaten zoals de warmtepomp. De subsidies kunnen oplopen tot duizenden euro’s per apparaat.  

  Beschikbare subsidie 2018
  De hoogte van subsidies hangt af van het soort apparaat en de energieprestatie daarvan. Op de apparatenlijsten kan je exacte bedragen terugvinden. Voor 2018 is er in totaal €100 miljoen aan subsidie beschikbaar. Het lijkt erop dat de subsidiepot opnieuw niet uitgeput raakt. Tot en met 31 juli is er door 16.058 voor 49,5 miljoen euro subsidie aangevraagd. In de maand juli vroegen de 2.157 aanvragen voor 8,5 miljoen euro subsidie aan. [1]

  Subsidie VolThera Plug & Play
  AliusEnergy lanceerde eind 2017 het VolThera Plug & Play PVT-systeem. Krachtige zonnepanelen die naast elektriciteit ook warm water opwekken. Ofwel; dé 2-in-1 oplossing voor gasreductie en elektriciteitswinning. Op de warmtepomp in het VolThera Plug&Play systeem kunnen uw klanten €2.800,- aan subsidie ontvangen middels de ISDE. Wij leveren gesplitste facturen voor het elektrische gedeelte van het systeem en het thermische gedeelte, zodat de factuur voldoet aan de eisen voor de subsidie aanvraag.

  Klimaatakkoord
  Op basis van de uitkomsten van het rekenwerk door het Planbureau voor de Leefomgeving en het Centraal Planbureau neemt de Tweede Kamer na de zomerreces keuzes. We hopen op een definitief akkoord eind dit jaar! Op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen en regelingen? Volg ons op LinkedIn. 

  Hulp nodig?
  Wilt u als intstallateur een ISDE subsidie aanvragen voor uw klant en heeft u hulp nodig? Neem contact op
   

  Bronnen: 
  [1] Solar Magazine, juli 2018
  [2] Installatie.nl, 10 juli 2018
  [3] Vaklbad warmtepompen, 10 augustus 2018

   

AliusEnergy investeert in de wereld van morgen

 • Direct naar AliusEnergy: Meer info over onze werkwijze, visie en ons team

  Klik hier
 • Direct naar AliusSolar: Meer info over onze totaaloplossingen op PV gebied.

  Klik hier
 • Direct naar AliusSolar+: Meer info over SolarEdge

  Klik hier
 • Direct naar AliusClimate: Meer info over onze totaaloplossingen op klimaat gebied

  Klik hier
Maak hier uw keuze voor meer informatie over onze dienstverleningen:

AliusEnergy - algemene informatie AliusEnergy - totaaloplossingen voor PV installateurs AliusEnergy - SolarEdge distributie, service en advies AliusEnergy - totaaloplossingen op klimaat gebied