• 18 juli 2019

  Isoleren van eigen woning wordt weer gesubsidieerd

  Vanaf september is het voor  huiseigenaren weer mogelijk om subsidie voor het isoleren van woningen aan te vragen. De subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) gaat dit najaar namelijk weer van start.

  SEEH

  De eigenaar-bewoner van een woning wordt door middel van de SEEH gestimuleerd om energie te besparen. Nadat de maatregelen uitgevoerd en betaald zijn, kan de subsidie aangevraagd worden.

  U komt in aanmerking voor  de SEEH als eigenaar-bewoner als:

  • U minimaal twee grote energiebesparende isolatiemaatregelen in de eigen bestaande koopwoning door gaat voeren.
  • De bestaande woning uw eigendom en hoofdverblijf is.
  • Voor de betreffende woning nog niet eerder subsidie is verstrekt vanuit de SEEH.

  Voor particulieren was de subsidiepot al geruime tijd leeg, alleen VvE’s konden nog van de subsidie gebruik maken. Sinds 15 maart 2017 was er voor de particulieren een budget beschikbaar van €43,81 miljoen. RVO.nl meldde in april van 2017 al dat het SEEH-budget voor eigenaar-bewoners op was.

  Heropening subsidieregeling

  RVO.nl heropent de subsidieregeling in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties. Voor de SEEH voor woningeigenaren is tot 1 januari 2021 een bedrag van €84 miljoen beschikbaar. Ook na deze datum is er subsidie beschikbaar voor isolatie-maatregelen, dit vanwege een verbreding van de regeling Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE).

  Eind augustus staat de regeling gepubliceerd in de Staatscourant en komt er meer informatie beschikbaar op de website van RVO.nl. Let er wel op dat er alleen subsidie beschikbaar is voor de maatregelen die na publicatie van de regeling uitgevoerd worden.

  RVO.nl verwacht dat woningeigenaren vanaf 2 september 2019 hun subsidieaanvraag kunnen indienen. Wilt u meer weten over de subsidieregeling? Kijk dan eens op RVO.nl

  Bron:

  https://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/seeh/eigenaar-en-bewoner

  https://www.gawalo.nl/energie/nieuws/2019/07/isoleren-eigen-woning-kan-weer-met-subsidie-1017540?utm_source=Vakmedianet&utm_medium=email&utm_campaign=20190717-GWL&tid=TIDP957934X62167973B9724CF4AD38DB90B7E1BAB8YI4

  https://www.energiebespaarlening.nl/subsidie-energiebesparing-eigen-huis-weer-open/

AliusEnergy investeert in de wereld van morgen

 • Direct naar AliusEnergy: Meer info over onze werkwijze, visie en ons team

  Klik hier
 • Direct naar AliusSolar: Meer info over onze totaaloplossingen op PV gebied.

  Klik hier
 • Direct naar AliusSolar+: Meer info over SolarEdge

  Klik hier
 • Direct naar AliusClimate: Meer info over onze totaaloplossingen op klimaat gebied

  Klik hier
Maak hier uw keuze voor meer informatie over onze dienstverleningen:

AliusEnergy - algemene informatie AliusEnergy - totaaloplossingen voor PV installateurs AliusEnergy - SolarEdge distributie, service en advies AliusEnergy - totaaloplossingen op klimaat gebied