• 14 maart 2017

  Tijdens Solar Solutions 2017 lanceert AliusEnergy een aantal handige tools voor de installateur. Zo is er de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe calculatie software voor het AElex montage systeem. AElex is een PV-montagesysteem waarbij er gebruik gemaakt wordt van inlegprofielen om de panelen op te sluiten. In vergelijking met traditionele klemsystemen die in Nederland veel gebruikt worden, is AElex in esthetisch opzicht superieur doordat panelen niet langer gescheiden worden door klemmen maar ze één vlak vormen omdat de panelen praktisch tegen elkaar aan gelegd worden. Bij de ontwikkeling van AElex en het op AElex gebaseerde AEsthetica in-dak montagesysteem, is daarnaast veel aandacht besteedt aan de afwerking. Zo zijn er speciale afgeronde profielen en afdekkapjes ontwikkeld om esthetisch tot een top-resultaat te komen. “Wij merken dat veel mensen geïnteresseerd zijn in zonnepanelen maar het vaak “lelijk” vinden op het dak. Om die reden hebben we bij de ontwikkeling van AElex extra stil gestaan bij de detailafwerking van het systeem en zijn daar goed in geslaagd. Voor de eindklant neemt dit een extra drempel weg om te kiezen voor zonnepanelen. Daarnaast stelt AElex de installateur in staat om zich te onderscheiden t.o.v. zijn concurrenten met een uniek montagesysteem” aldus Wil van der Meijden, oprichter en directeur van AliusEnergy.

  Tot op heden was er nog geen calculatiesoftware beschikbaar voor het AElex montagesysteem. Wil van der Meijden: “Onze partners geven aan dat ze graag zelf in-control zijn bij de uitwerking van hun montagesysteem. Om die reden is er hard gewerkt aan een gebruiksvriendelijke calculatie-software die de installateur in staat stelt om binnen een paar simpele stappen te komen tot een prijsberekening, stukslijst en zaaglijst. Met de nieuwe software zijn we daar in geslaagd”.

  Naast de calculatie-software voor het AElex montagesysteem, lanceert AliusEnergy tijdens de Solar Solutions 2017 tevens een online-klantportaal, waarmee het partners de mogelijkheid geeft om 24/7 actuele voorraden te bekijken, prijzen in te zien en bestellingen te plaatsen. Na de overname van de groothandelsactiviteiten van collega Solarcentury afgelopen januari is er een groeiende vraag ontstaan naar een dergelijk klant-portaal. Vanwege toenemende vraag vanuit onze klanten is er de afgelopen tijd versneld gewerkt aan de ontwikkeling van dit portaal en de koppeling met het nieuwe ERP systeem. “Hiermee zetten we weer een nieuwe stap in de optimalisatie van de dienstverlening richting onze klanten. AliusEnergy bestaat dit jaar 10 jaar en heeft elk jaar een gezonde groei doorgemaakt. Door de transitie van installateur van eerst particuliere en daarna commerciële projecten naar het bedrijf wat we nu zijn: een adviserende solar groothandel en kenniscentrum op het gebied van o.a. SolarEdge en VolThera PV-T oplossingen, merken we dat vaker een vooruitstrevende klantbenadering gewenst is. Uiteraard blijven we maatwerk oplossingen aanbieden en proberen we zo veel mogelijk persoonlijk contact te onderhouden met onze partners. Deze nieuwe ontwikkelingen worden gelanceerd om de klantbeleving te verbeteren en klaar te zijn voor de verwachtte groei in de toekomst. Bij AliusEnergy blijven we continu in ontwikkeling en dat is de motor van onze groei. Waar voorheen de nadruk vooral gelegd werd op technische ontwikkelingen was het hoog tijd voor een stuk commerciële ontwikkeling. Met de introductie van het online klant-portaal en de calculatiesoftware hebben we significante stappen gezet. Nu kunnen we ons weer richten op andere nieuwe ontwikkelingen” aldus Wil van der Meijden. 

  AliusEnergy zal tijdens de Solar Solutions aanwezig zijn op stand C10 en verwelkomt u graag in haar stand zodat e.e.a. persoonlijk toegelicht kan worden.

AliusEnergy investeert in de wereld van morgen

 • Direct naar AliusEnergy: Meer info over onze werkwijze, visie en ons team

  Klik hier
 • Direct naar AliusSolar: Meer info over onze totaaloplossingen op PV gebied.

  Klik hier
 • Direct naar AliusSolar+: Meer info over SolarEdge

  Klik hier
 • Direct naar AliusClimate: Meer info over onze totaaloplossingen op klimaat gebied

  Klik hier
Maak hier uw keuze voor meer informatie over onze dienstverleningen:

AliusEnergy - algemene informatie AliusEnergy - totaaloplossingen voor PV installateurs AliusEnergy - SolarEdge distributie, service en advies AliusEnergy - totaaloplossingen op klimaat gebied