• 18 juli 2018

  Toekomst Solar

  Wat viel ons op?

  1. De toepassing van zonnepanelen als indak-systeem wordt steeds populairder.

  Mensen willen graag kiezen voor duurzaam, maar niet ten koste van de uitstraling van het huis. We vergeleken verschillende montagesystemen en bemerkten dat de trend richting inlegsystemen verder aan het doorzetten is, naast de traditionele klemsystemen.

  Conclusie: AliusEnergy loopt voorop! Het AEsthetica in-dak montagesysteem van AliusSolar laat zien dat indak-zonnepanelen makkelijk te installeren, mooi en betaalbaar kunnen zijn. Dit met minimaal risico op schade aan de cellen van de zonnepanelen en dus betere systeemprestaties over de jaren. Meer weten, kijk op onze website of vraag direct een offerte aan.

  2. Trends op paneelgebied 

  Zoals al enkele jaren vraagt de markt om esthetische systemen, waaronder de panelen. Zo zien we steeds meer nichemarkten ontstaan.
  Wat kwamen wij tegen:

  • Panelen in alle kleuren en maten ten behoeve van gebouw-geïntegreerde zonne-energie (BIPV). Denk hierbij aan extra zwarte panelen, waarbij de busbars ook zwart zijn. Houd onze nieuwsbrief en LinkedIn pagina in de gaten er komt zeer binnenkort een nieuw product aan! 
  • Half-cut cells. Door deze toepassing gaat het vermogen per oppervlak omhoog. Een mooie stap vooruit, we houden deze ontwikkeling voor u in de gaten!
  • Glas-glas. Belangrijkste voordeel is de robuustheid van de panelen, doordat de achterkant ook van glas is. Belangrijke ontwikkeling is de prijs van de panelen, het voordeel qua opbrengst weegt langzaam op tegen de meerprijs van het paneel en daarbij nog eens de garantie van 15 jaar, ideaal voor SDE+ projecten.
  • Bifacial. Dit type paneel heeft zonnecellen die aan twee kanten energie opwekken. Doen het vooral goed op platte daken met een lichte ondergrond.

  3. Recycling van panelen

  Een ontwikkeling waar wij enthousiast van werden was het recyclen van modules tot 99%! Goed te zien dat we samen met bedrijven als SiC processing investeren in de wereld van morgen. 

  Nieuwe innovaties

  1. PVT-panelen

  PVT-panelen zijn er in verschillende soorten en maten en in veel gevallen worden ze ingezet als traditionele collectoren om een buffervat met water te verwarmen. De meeste standaard PVT-panelen zijn dan ook geïsoleerd aan de achterzijde en werken daardoor met hoge temperaturen hetgeen het elektrisch rendement van deze panelen negatief beïnvloedt. Daarnaast zal de opbrengst in de winter minimaal zijn, terwijl juist dan de vraag naar warmte het hoogst is.

  Als PVT-panelen leverancier en expert op het gebied van duurzame energietechniek heeft AliusEnergy VolThera Plug & Play ontwikkeld om deze nadelen het hoofd te bieden. Het VolThera systeem zet de kracht van het PVT-paneel op een andere manier in. De PVT-panelen worden ingezet als bron voor een warmtepomp en verwarmen dus niet direct het water in een buffervat. Geen dure aardwarmtebron of luidruchtige buitenunit nodig, maar een stille warmtebron direct achter de zonnepanelen op het dak. Doordat de VolThera PVT-panelen direct gekoppeld zijn aan een warmtepomp, kan er ook in de winter en ‘s nachts warm water geproduceerd worden om het huis en tapwater te verwarmen.  

  Benieuwd naar de vele voordelen van VolThera? Wij inspireren u graag op een van de informatiebijeenkomsten!

  2. Thuisaccu's worden belangrijker

  Vanwege de huidige regelgeving zowel voor particuliere als commerciële zonneprojecten is het in Nederland financieel nog niet erg interessant om elektrische opslag in te zetten, maar dit scenario zal in de toekomst ook in Nederland snel veranderen. In Duitsland bijvoorbeeld worden 1 op de 6 particuliere PV systemen als met een accu uitgevoerd.. AliusEnergy zit niet stil en verdiept zich in de nieuwste innovaties om vanuit daar keuzes te maken om te investeren in de wereld van morgen.

  Enkele innovaties op het gebied van opslag: Lithium-ion, Zout water en Redox flow. Wil je meer weten over opslag? Neem contact op met onze R&D engineer: Anouk Meesen via anouk.meesen@aliusenergy.nl of 0497 783 049.

  Nummer 1 partner in SolarEdge

  Als de nummer 1 partner op het gebied van SolarEdge houden we je graag op de hoogte van technische ontwikkelingen en nieuwe producten.

  1. Verbeterd PV-ontwerpprogramma
  Bespaar tijd en geld door gebruik te maken van de online tool om SolarEdge systemen te plannen, ontwerpen en uit te voeren.

  2. Home Energy Management mogelijkheden
  Ontworpen om automatisch overtollig PV-vermogen en -energieopwekking te gebruiken en daarbij het verbruik van zonne-energie te verhogen, stelt het aanbod van de smart energy producten SolarEdge gebruikers in staat om het eigen energieverbruik te maximaliseren, energie-onafhankelijkheid te vergroten en te profiteren van een automatische schakeling van elektrische apparaten. 

  Bestel de producten via ons online klantportaal. 

  3. 1-fase omvormer met compact technologie uitgebreide versie
  De 1-fase omvormer met compact technologie is een kosteneffectieve, DC-geoptimaliseerde omvormeroplossing voor kleine daksystemen van 4 tot 8 panelen. Uitgebreide versie speciaal voor installaties die met het SolarEdge monitoring platform verbonden moeten zijn.

  • Standaard voorzien van ethernet-verbinding.
  • Verschillende verbindingsopties zijn mogelijk die afzonderlijk aangeschaft dienen te worden, zoals wifi, ZigBee® en GSM.
  • Aansluiting op een energiemeter en op smart energy management-producten is ook mogelijk.

  Bekijk de netto-prijzen in het online-klantportaal. 

  Als de nummer 1 partner op het gebied van SolarEdge houden we je graag op de hoogte van technische ontwikkelingen en nieuwe producten. Op korte termijn volgt gedetailleerdere informatie over nieuwe innovaties en producten. Volg ons op LinkedIn om op de hoogte te blijven dan de nieuwste ontwikkelingen producten van onze partner SolarEdge.
   

AliusEnergy investeert in de wereld van morgen

 • Direct naar AliusEnergy: Meer info over onze werkwijze, visie en ons team

  Klik hier
 • Direct naar AliusSolar: Meer info over onze totaaloplossingen op PV gebied.

  Klik hier
 • Direct naar AliusSolar+: Meer info over SolarEdge

  Klik hier
 • Direct naar AliusClimate: Meer info over onze totaaloplossingen op klimaat gebied

  Klik hier
Maak hier uw keuze voor meer informatie over onze dienstverleningen:

AliusEnergy - algemene informatie AliusEnergy - totaaloplossingen voor PV installateurs AliusEnergy - SolarEdge distributie, service en advies AliusEnergy - totaaloplossingen op klimaat gebied