• 21 oktober 2016

  De markt voor zonnepanelen groeit gestaag en innovaties en ontwikkelingen volgen elkaar op, ook op het gebied van montage van zonne-energiesystemen. Bij de ontwikkeling van AElex heeft AliusSolar naast montagegemak en montagekwaliteit, gezocht naar een gedegen oplossing voor onderhouds-, en servicegemak én betere bescherming van panelen tegen invloeden van buitenaf.

  Nieuwe kijk op montagesystemen

  In de markt bestaan verschillende constructies voor het monteren van panelen. AliusSolar kiest met AElex voor een systeem waarbij een kruisframe van aluminium profielen aan het constructieve onderdeel van het dak wordt bevestigd. De profielen worden met een verstevigingsplaat vastgeschroefd op de tengels, waardoor kwaliteit van dakpannen of dakconstructie geen invloed heeft op de bestendigheid van het systeem.

  AliusSolar geeft met de introductie van AElex een nieuwe kijk op montagesystemen. Het bedrijf heeft AElex vanuit de visie ontwikkeld, dat panelen vrij moeten kunnen bewegen en dat het montagesysteem onderhoud en service van de panelen, vergemakkelijkt. Gekozen is daarom voor een inlegsysteem, waarbij de panelen in de profielen worden geschoven, in tegenstelling tot standaardsystemen die vaak met klemmen werken. Hierdoor ontstaat er geen druk op de panelen. Uitzetten en krimpen als gevolg van temperatuurschommelingen levert dus geen beschadiging op of verlies van rendement. In geval van service en onderhoud kan het betreffende paneel, in vergelijking met klemsystemen, makkelijker en sneller vervangen worden.

  Veel oog voor detail

  Het design van zonnesystemen is nog steeds een belangrijke reden waarom men geen panelen op het dak wil. AliusSolar heeft bij het ontwerp van AElex veel aandacht besteed aan detailafwerking. De speciaal gevormde inlegprofielen en kunststof eindkapjes geven het systeem een strakke uitstraling. De panelen liggen tegen elkaar aan en er zijn geen storende elementen, zoals uitstekende montagerails. Daarbij is het profiel aan de dakrand extra afgewerkt, hetgeen zorgt voor een esthetisch aanzicht.

  Meer informatie:

  Stan Bergmans, AliusEnergy email: Stan.Bergmans@AliusEnergy.nl tel: + 31 (0)497 783 038

AliusEnergy investeert in de wereld van morgen

 • Direct naar AliusEnergy: Meer info over onze werkwijze, visie en ons team

  Klik hier
 • Direct naar AliusSolar: Meer info over onze totaaloplossingen op PV gebied.

  Klik hier
 • Direct naar AliusSolar+: Meer info over SolarEdge

  Klik hier
 • Direct naar AliusClimate: Meer info over onze totaaloplossingen op klimaat gebied

  Klik hier
Maak hier uw keuze voor meer informatie over onze dienstverleningen:

AliusEnergy - algemene informatie AliusEnergy - totaaloplossingen voor PV installateurs AliusEnergy - SolarEdge distributie, service en advies AliusEnergy - totaaloplossingen op klimaat gebied