• Vaillant en AliusEnergy versterken de banden op het gebied van PVT

  10 oktober 2019

  Vaillant en AliusEnergy versterken de bestaande samenwerking door gezamenlijk een PVT-totaaloplossing aan te bieden. Op deze manier kunnen zij voldoen aan de sterk groeiende vraag van de markt. 

  Lees meer

 • De solar branche verlegt haar grenzen op het water

  3 oktober 2019

  Nederland wordt steeds duurzamer. Zonnepanelen zijn dan ook niet meer weg te denken uit ons straatbeeld. Maar je hebt vast wel gehoord dat in de afgelopen jaren een aantal projecten op grote wateren geïnstalleerd zijn. Wat houdt dit in? En welke voordelen brengt dit met zich mee? Je leest het allemaal in deze blog.

  Lees meer

 • Businesscase recreatiepark TerSpegelt

  3 oktober 2019

  In 2018 is recreatiepark TerSpegelt nog een stukje milieuvriendelijker geworden. Het dak van 'Het Sterrenstrand' is namelijk voorzien van zowel PV-panelen als PVT-panelen.

  In combinatie met de omvormers en optimizer van SolarEdge produceert elk paneel maximale energie en worden vermogensverliezen voorkomen.

  Wil je meer weten over dit project? In deze businesscase lees je alles over de uniekheden, de voordelen van SolarEdge, de oppervlakte van het systeem en de besparing van het eerste jaar.

  Lees meer

 • Verplichte transport indicatie SDE aanvragen najaarsronde 2019

  27 september 2019

  Al een geruime tijd gaat het er over; tekort aan netcapaciteit. Met name kan ik nog SDE aanvragen, wat voor beperkingen worden er opgelegd? Gaat het RvO voor de SDE najaarsronde 2019 al een verplichte transportindicatie eisen bij alle aanvragen, of wordt er mee gewacht tot de nieuwe SDE regeling in 2020?

  Lees meer

 • Een slimme meter en zonnepanelen, goede combinatie?

  17 september 2019

  Tegenwoordig wordt de oude energiemeter in de meterkast vaak vervangen door een slimme meter als men zonnepanelen aanschaft. Maar doe je hier wel verstandig aan?

  Lees meer

 • SDE+ subsidie, waar moet ik op letten bij het aanvragen?

  9 september 2019

  De najaarsronde voor het aanvragen van de SDE+ subsidie staat weer voor de deur. Weet je al wat je in huis moet hebben om de subsidie aan te kunnen vragen? Ben je op de hoogte van de wijziging in de aanvraag? En is het duidelijk waar je op moet letten? Nee? Geen probleem, na het lezen van deze blog ben je helemaal op de hoogte.

  Lees meer

 • Bereid je voor op de toekomst met GREENROCK, de zoutwaterbatterij

  6 september 2019

  GREENROCK is de veiligste en milieuvriendelijkste oplossing voor elektrische energieopslag. Lees in deze blog informatie over de voordelen van het systeem en het installatieproces.

  Lees meer

 • De temperatuur in Nederland stijgt, wat heeft dit voor gevolgen voor het binnen- en buitenklimaat?

  2 augustus 2019

  Wetenschappers waarschuwen dat in zowel de winter als de zomer de temperaturen stijgen in Nederland. Met de stijgende temperaturen neemt de vraag naar airconditioners toe, maar welke gevolgen heeft dit voor het milieu en de medewerkers?

  Lees meer

 • AliusEnergy trotse sponsor van Solar Team Eindhoven

  19 juli 2019

  Investeren in een betere toekomst om bij te dragen aan een betere leefomgeving voor ons en onze kinderen, dat is waar AliusEnergy voor staat. De gezinsauto op zonne-energie van Solarteam Eindhoven sluit dan ook perfect aan bij onze missie. Om deze reden leveren wij dan ook graag een bijdrage aan dit innovatieve project, samen werken we aan een toekomstbestendige wereld!

  Lees meer

 • Isoleren van eigen huis wordt vanaf dit najaar weer gesubsidieerd

  18 juli 2019

  Vanaf september is het voor huiseigenaren weer mogelijk om subsidie voor het isoleren van woningen aan te vragen. De subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) gaat dit najaar namelijk weer van start.

  Wilt u meer over de de regeling weten en aan welke voorwaarden u moet voldoen om in aanmerking te komen voor de subsidie? Lees dan verder.

  Lees meer

 • Studenten van het Rythovius college in Eersel ontwerpen een VolThera demo model

  9 juli 2019

  3 Studenten van het Rythovius college in Eersel hebben een VolThera demo model ontworpen. Benieuwd naar het project en de werkwijze van het demo model? We vertellen er meer over in deze blog.  

  Lees meer

 • Belangrijkste punten uit het klimaatakkoord

  1 juli 2019

  Het definitieve klimaatakkoord is gepresenteerd door het kabinet. De belangrijkste punten die naar voren zijn gekomen op het gebied van hernieuwbare energie en duurzaamheid worden in dit artikel besproken.

  Lees meer

 • Alius breidt het team uit met zes nieuwe collega's

  11 juni 2019

  Zes nieuwe collega’s komen ons team versterken

  Lees meer

 • AliusEnergy breidt haar productportfolio uit met de GREENROCK zoutwaterbatterij van BlueSky Energy.

  10 mei 2019

  AliusEnergy gaat samenwerking aan met BlueSky Energy.

  Lees meer

 • Wat doet AliusEnergy aan brandveiligheid

  24 april 2019

  Bent u benieuwd wat AliusEnergy allemaal doet op het gebied van brandveiligheid? In deze blog vertellen we u hier meer over. 

  Lees meer

 • Solar Construct Nederland en AliusEnergy gaan een strategische samenwerking aan met het AElex inleg-montagesysteem

  28 februari 2019

  Solar Construct Nederland neemt een belang in AElex montage systemen en zal haar productassortiment met het AElex inlegsysteem verbreden.

  Lees meer

 • AliusEnergy opent tweede vestiging in Groningen

  25 februari 2019

  AliusEnergy opent een tweede kantoor in Groningen. Het openen van een locatie in het noorden van het land geeft AliusEnergy de mogelijkheid om haar partners in de Noordelijke regio’s beter te kunnen bedienen. 

  Lees meer

 • Kleinere bezetting tijdens Carnaval

  21 februari 2019

  Lees meer

 • Registreer u nu voor de SolarEdge 'We Power the Future' Roadshow

  5 februari 2019

  Voor het 6e jaar op een rij gaat SolarEdge weer de baan op voor een Europese tour en wij nodigen u van harte uit om deel te nemen aan aan de 'We Power the Future' Roadshow van SolarEdge.

  Lees meer

 • Installateur van de maand november: Jan van de Ven Elektrotechniek

  13 november 2018

  Een interview met Gijs Raaijmakers van Jan van de Ven Elektrotechniek; installateur van de maand november bij AliusEnergy! Maandelijks selecteren wij een “installateur van de maand”; waarbij we deze maand een elektrotechnisch installateur in het zonnetje zetten, die het thema duurzaamheid hoog in het vaandel heeft.

  Lees meer

 • Optimale ventilatie en energiebesparing in de lasindustrie door AliusClimate

  26 september 2018

  AliusClimate realiseerde een duurzame klimaatoplossing voor de (las)industrie. De uitdaging bij Wagenbouw Hapert B.V. was voornamelijk lasrook en hoge stookkosten. Bekijk de video waarin inkoper Henk Castelijns en medewerker Patrick van der Louw van Wagenbouw Hapert, vertellen over de keuzes en resultaten van dit project.

  Lees meer

 • Het Alius team is uitgebreid

  25 september 2018

  Het team van Alius is uitgebreid. Graag verwelkomen we onze nieuwe collega’s Willy Dijkstra, Maurice Hesselmans, Peter de Bree, Freek van Woerkum en Robin Aerts.

  Lees meer

 • De gevaren van PV installaties, zo mijd jij als installateur de risico's

  19 september 2018

  Het RTL Nieuws melde gisteren dat er een sterke toename is van het aantal branden met zonnepanelen. Er is sprake van tientallen gevallen per jaar. Ook al is de oorzaak niet altijd duidelijk wordt er onder andere gewezen naar de installateur voor slecht installatiewerk. Het is nodig maatregelen te nemen om veiligheid van mensen en gebouwen te garanderen. Welke producten kunt u als installateur gebruiken om de risico’s te mijden?

  Lees meer

 • Installateur van de maand september: Burgmans & Alewijns elektrotechniek

  17 september 2018

  Een interview met Ties Burgmans van Burgmans & Alewijns elektrotechniek; installateur van de maand september bij AliusEnergy! Maandelijks selecteren wij een “installateur van de maand”; waarbij wij deze maand een partner in het zonnetje zetten. 

  Lees meer

 • Klimaatakkoord: advies tot verlengen ISDE-subsidie

  14 augustus 2018

  De opstellers van het Klimaatakkoord adviseren aan het kabinet dat de ISDE regeling moet worden voortgezet. ISDE-subsidie is er voor onder andere warmtepompen en zonneboilers. Deze regeling stimuleert duurzame warmte productie. Normaal gesproken zou de ISE-regeling aflopen op 2020.

  Lees meer

 • Installateur van de maand Juli: Kennis Totaal Techniek

  31 juli 2018

  Een interview met Corné Kennis van Kennis Totaal Techniek; installateur van de maand juli bij AliusEnergy! Maandelijks selecteren wij een “installateur van de maand”; iemand die wij extra in het zonnetje zetten. Iemand met een vooruitstrevende blik op het gebied van energietechniek, waarvan jij als energie- en duurzaamheidsexpert kan leren.

  Lees meer

 • AliusEnergy blikt terug op de InterSolar 2018 in München

  18 juli 2018

  De kracht van AliusEnergy ligt bij ons team. Wij investeren in kennis en willen steeds net iets beter worden. Zo wordt onze kracht jouw sterkte. Tijdens de InterSolar bezochten we diverse partijen in de solar branche. Wil je op de hoogte blijven van trends en ontwikkelingen in de branche? Volg ons dan via LinkedIn.

  Lees meer

 • AliusEnergy en AliusClimate breiden uit met drie nieuwe collega's

  12 juli 2018

  AliusEnergy en AliusClimate bevinden zich in een groeimarkt. Dat resulteert in nieuwe ontwikkelingen en uitdagingen. Om te blijven investeren in de wereld van morgen hebben beide teams zich uitgebreid met nieuwe collega’s. Zodat onze kracht uw sterkte blijft!

  Lees meer

 • Energiekosten stijgen vanaf 1 juli 2018, voorkom hoge kosten op gas

  27 juni 2018

  De Nederlandse uitstoot van broeikasgassen moet voor 2030 met 49 procent dalen. Het Klimaatakkoord bevestigd dat vanaf 1 juli de belasting op aardgas, in de komende 12 jaar, met 75 procent omhoog gaat. De belasting op elektriciteit wordt met 50 procent verlaagd. Wanneer klanten aardgas blijven stoken betekent dit al snel dat zij in 2030 ruim 390 euro per jaar meer kwijt zijn aan energiebelasting. 

   

   

  Lees meer

 • Nieuw: De compacte residentiële oplossing van SolarEdge (voor 4 t/m 8 panelen)

  7 juni 2018

  De ideale oplossing voor kleine PV-systemen.

  Zoals u weet houden aankomende woningbouwprojecten rekening met het Bouwbesluit: energieneutraal (BEN) bouwen. In praktijk betekent dit vaak dat de installatuer steeds meer kleinere PV-systemen moet plaatsen. De hoge ambitie ten aanzien van de energieprestatie van nieuwbouw stelt hierdoor nieuwe eisen aan technieken. De ideale oplossing voor kleine PV-systemen is de compacte residentiële oplossing van SolarEdge. 

   

  Lees meer

 • SolarEdge bootshow

  1 februari 2018

  Tussen 6 en 14 maart organiseert SolarEdge een bootshow met als thema “SolarEdge heeft de kennis aan boord”.

  U kunt zich nu inschrijven voor dit unieke en leerzame evenement.

  Voor meer informatie over het programma, de data en opstapplaatsen van de boot klikt u hieronder op "lees meer".

  Lees meer

 • Informatieavond VolThera Plug&Play

  30 november 2017

  Op 12 december aanstaande organiseert AliusEnergy in samenwerking met de Gemeente Eersel en lokale partners Kennis Totaaltechniek en Van Geffen Electrotechniek een informatieavond over het VolThera Plug&play concept voor inwoners van de gemeente Eersel. 

  Lees meer

 • Voorop in de energietransitie met totaalconcept

  1 november 2017

  EERSEL – Op 1 november lanceert AliusEnergy het VolThera Plug&Play concept. Een nieuw duurzaamheidsconcept waarmee huiseigenaren volledig kunnen voorzien in hun energiebehoefte zonder gebruik te maken van fossiele brandstoffen. Zowel de elektriciteit als de warmwaterbehoefte wordt duurzaam opgewekt op het eigen dak en door standaardisatie en optimalisatie heeft men het mogelijk gemaakt een aantrekkelijke terugverdientijd vanaf 8 jaar te realiseren. AliusEnergy loopt hiermee voorop in de energietransitie.

  Lees meer

 • VolThera training 13-4-2017

  13 april 2017

  Volle bak vanochtend tijdens onze maandelijke VolThera PV-T training in het opleidingslokaal van AliusEnergy. Goed om te zien dat er zo veel professionals geïnteresseerd zijn in deze door AliusEnergy ontwikkelde PV-T oplossing.

  Lees meer

 • AliusEnergy is op zoek naar een nieuwe collega voor de afdeling verkoop

  20 maart 2017

  AliusEnergy is op zoek naar een nieuwe enthousiaste collega om de groei-ambities mee te verwezenlijken.

  Ben jij onze nieuwe verkoper buitendienst?

  Lees meer

 • AliusEnergy lanceert online partner-portaal en calculatie software voor AElex montagesysteem

  14 maart 2017

  Tijdens Solar Solutions 2017 lanceert AliusEnergy een aantal handige tools voor de installateur. Zo is er de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe calculatie software voor het AElex montage systeem. 

  Lees meer

 • Weer een succesvolle VolThera training bij AliusEnergy

  23 februari 2017

  Vandaag mochten wij maar liefst 17 geïnteresseerden verwelkomen in ons opleidinglokaal voor een VolThera PV-T training. Ook vandaag was het weer een succesvolle en leerzame dag met interessante en gedreven deelnemers. Alle deelnemers bedankt voor jullie komst en bijdrage! 

  Lees meer

 • AliusEnergy weer aanwezig tijdens Solar Solutions Int. 2017: ontvang gratis kaarten!

  24 januari 2017

  Ook in 2017 zal AliusEnergy weer deelnemen aan de Solar Solutions Int. vakbeurs voor de Solar industrie. De vakbeurs vindt plaats op woensdag 22 en donderdag 23 maart 2017. 

  Wilt u deze beurs bezoeken, regel dan nu gratis toegangskaarten met onze unieke registratiecode.

   

  Lees meer

 • AliusSolar introduceert nieuw montagesysteem - AElex

  21 oktober 2016

  AliusSolar introduceert een nieuw inlegsysteem voor het plaatsen van zonnepanelen op schuine daken, AElex. AElex verenigt montagegemak met betere bescherming van de panelen en beperkt onderhoudsuren tot een minimum.

   

  Lees meer

 • Extra training VolThera

  21 oktober 2016

  Op de Vakbeurs Energie in Den Bosch van begin oktober stond onze brainstorm in het teken van “De kracht van PV-T toepassingen”. Uit de reacties van deelnemers bleek dat er een grote interesse is voor onze producttraining over deze PV-T panelen. Daarom is er op 17 november aanstaande een extra training ingepland over ons VolThera systeem. Ben er snel bij, want vol is vol.

   

   

  Lees meer

 • Ontmoet AliusEnergy op Solar Solutions

  11 maart 2016

  Op 16 en 17 maart as. staan wij op Solar Solutions op de Expo in Haarlemmermeer. U bent dan van harte welkom op onze stand B5 om te ontdekken wie we zijn, waar we voor staan en wat we allemaal doen voor onze partners.

  Lees meer

 • AliusEnergy in de media: volop aandacht voor nieuw VolThera PV-T paneel

  19 november 2015

  Het VolThera PV-T paneel dat AliusEnergy ontwikkelde en momenteel in de markt zet, wordt door verschillende online media opgepikt en krijgt inmiddels de nodige aandacht.

  Lees meer

 • Burgemeester Eersel vandaag op bezoek bij AliusEnergy

  1 april 2015

  Nee het was geen 1 April grap! Vandaag kregen we "hoog" bezoek van de Eerselse Burgemeester mevrouw Anja Thijs-Rademakers.
  De Burgemeester wil middels dit soort bedrijfsbezoeken op een ongedwongen manier de "feeling" houden met het Eerselse bedrijfsleven.

  Lees meer

AliusEnergy investeert in de wereld van morgen

 • Direct naar AliusEnergy: Meer info over onze werkwijze, visie en ons team

  Klik hier
 • Direct naar AliusSolar: Meer info over onze totaaloplossingen op PV gebied.

  Klik hier
 • Direct naar AliusSolar+: Meer info over SolarEdge

  Klik hier
 • Direct naar AliusClimate: Meer info over onze totaaloplossingen op klimaat gebied

  Klik hier
Maak hier uw keuze voor meer informatie over onze dienstverleningen:

AliusEnergy - algemene informatie AliusEnergy - totaaloplossingen voor PV installateurs AliusEnergy - SolarEdge distributie, service en advies AliusEnergy - totaaloplossingen op klimaat gebied