Een gezond binnenklimaat voor betere prestaties

In de industrie biedt de ImpAero een duurzame oplossing voor energiereductie en ventilatie. Zo resulteert ïnstallatie van de ImpAero in productiehallen waar veel lasrook onstaat, in een verbeterd binnenklimaat door het afvoeren van de lasdampen en het inblazen van schone, frisse lucht. Niet alleen een optimale ventilatie dus, maar de ImpAero zorgt door warmteterugwinning voor een aanzienlijke energiebesparing en is eveneens voorzien van een naverwarming en koelmodule. Zo ontstaat een totale klimaatoplossing.

 

Direct advies

AO metaal, Eersel

Lasdampafzuiging was het grote probleem bij AO Metaal. Vanwege de toenemende drukte nam de lasdampverontreiniging sterk toe, een niet werkbare situatie was het gevolg. Door een ImpAero klimaatunit met een capaciteit van ruim 31.000m3/u schone lucht in het pand was de lasdampverontreiniging direct opgelost. Een multi-inzetbaar koel/warmteblok, aangesloten op een warmtepomp installatie, zorgt in de zomer voor extra verkoeling en in de winter voor extra verwarming. De ImpAero is verder voorzien van indirect adiabatische koeling, voor het extra terugkoelen van in te brengen lucht. Een recirculatiemodule die er voor zorgt dat er in de winterperiode het pand efficient opgewarmd kan worden zonder ventilatieverliezen.In het pand zijn circulatieventilatoren en kanaalwerk voorzien met een conische afzuigbuis. Deze custom-made buis zorgt voor optimale afzuiging in het pand. 
Het geheel aangestuurd door AliusClimate eigen abACus klimaatcomputer. 


Wagenbouw Hapert, Hapert

Wagenbouw Hapert heeft AliusClimate benaderd vanwege een energievraagstuk. De wens was om het energieverbruik sterk te reduceren. Na een inventarisatie vanuit Alius bleek dat de grootste besparing mogelijk was door ventilatieverliezen weg te nemen. Waar hun lasdampen het pand direct via dakluiken het pand verlieten, kwam koude lucht ongecontroleerd het pand binnen welke direct weer opgewarmd moest worden. Een onbehaaglijk klimaat met hoge stookkosten waren het gevolg. 

Twee ImpAero klimaatunits voorzien het pand met meer dan 63.000m3/h van schone, voorgeconditioneerde lucht. Bovendien neemt het systeem evenveel lucht uit de ruimte, onttrekt het er de energie uit, alvorens deze naar de atmosfeer te brengen. De energie uit deze vervuilde luchtsstroom wordt met hoge rendementen overgebracht naar de schone, in te brengen lucht. Resultaat: meer dan een halvering van de stookkosten én een optimaal en beheerst binnenklimaat! Dat bovendien gratis gekoeld is in de zomerperiode vanwege de indirect adiabatische koeling. 

AliusEnergy investeert in de wereld van morgen

 • Direct naar AliusEnergy: Meer info over onze werkwijze, visie en ons team

  Klik hier
 • Direct naar AliusSolar: Meer info over onze totaaloplossingen op PV gebied.

  Klik hier
 • Direct naar AliusSolar+: Meer info over SolarEdge

  Klik hier
 • Direct naar AliusClimate: Meer info over onze totaaloplossingen op klimaat gebied

  Klik hier
Maak hier uw keuze voor meer informatie over onze dienstverleningen:

AliusEnergy - algemene informatie AliusEnergy - totaaloplossingen voor PV installateurs AliusEnergy - SolarEdge distributie, service en advies AliusEnergy - totaaloplossingen op klimaat gebied