Warmtewisselaar ImpAero

ImpAero principe
ImpAero principe 2

De werking van de ImpAero warmtewisselaar is gebaseerd op het tegenstroomprincipe.  Het tegenstroomprincipe maakt het mogelijk om tussen twee luchtstromen energie over te dragen van de een op de ander.

Over een lengte van 8 meter worden de luchtstromen door middel van meerdere kanalen gescheiden langs elkaar geleid. De warme verzadigde lucht stroomt aan de buitenzijde van de kanalen en de koude verse lucht stroomt aan de binnenzijde van de kanalen. Hierdoor ontstaat er een uitwisseling van warmte (energie). Door het tegenstroomprincipe is er een zeer hoog rendement mogelijk.

De ImpAero heeft een hoog rendement en een relatief laag energieverbruik. Enige kenmerken van de unit zijn: robuust, onderhoudsvriendelijk en eenvoud. Het materiaal van de kanalen is opgebouwd uit Polypropyleen. Polypropyleen heeft de eigenschap dat in het productieproces een zeer dunne wanddikte gemaakt kan worden. Dit zorgt ervoor dat de overdracht van energie nagenoeg gelijk is aan aluminium. Voordelen van Polypropyleen zijn een lage kostprijs en het is zeer geschikt tegen zuren. Verder is de unit, door de opbouw van de kanalen, zeer geschikt voor vervuilde luchtstromen.  Het gehele kanalenpakket is omsloten door een geïsoleerde behuizing. Hierdoor is de ImpAero eenvoudig buiten te plaatsen zonder verlies van warmte.

AliusEnergy investeert in de wereld van morgen

 • Direct naar AliusEnergy: Meer info over onze werkwijze, visie en ons team

  Klik hier
 • Direct naar AliusSolar: Meer info over onze totaaloplossingen op PV gebied.

  Klik hier
 • Direct naar AliusSolar+: Meer info over SolarEdge

  Klik hier
 • Direct naar AliusClimate: Meer info over onze totaaloplossingen op klimaat gebied

  Klik hier
Maak hier uw keuze voor meer informatie over onze dienstverleningen:

AliusEnergy - algemene informatie AliusEnergy - totaaloplossingen voor PV installateurs AliusEnergy - SolarEdge distributie, service en advies AliusEnergy - totaaloplossingen op klimaat gebied